top of page

Henry Kortman

Als kind was sporten al centraal onderdeel in mijn leven. Wielrennen , schaatsen, ijshockey, basketbal , street skateboarden,skeeleren en turnen zijn enkele sporten die ik mijn jeugd heb gedaan. 

Mijn vader was hiervoor een heel belangrijk rolmodel voor mij. Van hem heb ik veel geleerd en meegekregen. Het belangrijkste wat ik van hem heb meegekregen is dat leeftijd geen belemmering is voor een fit lichaam.

Er is maar één persoon verantwoordelijk voor jouw gezondheid en dat ben jijzelf.

Ik kom uit een militair nest. Zowel mijn opa als mijn vader hebben bij defensie gewerkt. 

Mijn opa diende het K.N.I.L leger (inlichtingen dienst) en mijn vader zat bij de (blauwe) marine. Hij heeft gediend bij de onderzeedienst , vaarde op mijnenvegers en heeft op het laatste vliegkampschip de Karel Doorman gevaren. 

 

Beide zijn de inspiratiebron geweest voor mij om defensie in te gaan. In eerste instantie heb ik gediend bij de Luchtmobiele Brigade en later bij het Korps Mariniers. 

 

In 2002 heb ik de overstap gemaakt van defensie naar de sportbranche. Dit doe ik tot op de dag van vandaag met heel veel plezier.

 

In de jaren daarna kwam ik in een donkere periode van mijn leven terecht. Door de verleiding van harddrugs raakte ik nog verder van wal. Wat er uiteindelijk voor zorgde dat ik meerdere zelfmoordpogingen heb gedaan, waarvan er één bijna succesvol is geweest.  

Emotioneel zat ik er helemaal doorheen en ik had geen idee hoe ik hier mee om moest gaan. Ik was erg boos, gefrustreerd en zeer prikkelbaar, hierdoor heb ik verkeerde keuzes gemaakt en heb ik vastgezeten in een gevangenis en een kliniek. 

Uiteindelijk ben ik de juiste mensen op mijn pad tegengekomen die mij inspireerden om op een andere manier naar het leven te kijken en op eigen kracht heb ik mijn mentale en fysieke kracht teruggevonden.

 

Wanneer ik terugkijk ben ik heel dankbaar dat ik dit allemaal heb mogen meemaken. Dit heeft ervoor gezorgd dat het mijn drijfveer is om anderen te helpen bij hun proces. Vaak zijn we op de een of andere manier uit verbinding. Dit kan energetisch, fysiek, mentaal, spiritueel of emotioneel zijn. Mensen hierbij ondersteunen om deze verbinding weer terug te krijgen, vind ik persoonlijk het mooiste wat er is. Mijn overtuiging is dat iedereen die kracht bezit.

 

Op deze manier wil ik van waarde zijn voor de wereld en mijn medemens. En zo de wereld een stukje mooier en liefdevoller maken.

WhatsApp Image 2023-07-08 at 23.51.20 (1).jpeg

Melanie Waardenburg

Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik als kind in mijn kamer aan mijn tafeltje zat. Met een opengeslagen huiswerkmap (als mijn laptop) speelde ik dat ik de eigenaar was van een bedrijf. Het bedrijf varieerde steeds weer, maar ik wist toen al dat ik ondernemer wilde worden.

Nooit had ik gedacht dat ik zo iets gaafs als Blue Bourree ging beginnen en bezig was met het creëren van mooie programma’s.

 

Op mijn 18de jaar kwam ik met een Burn-out thuis te zitten van mijn opleiding Sport & Bewegen. Helaas betekende dit voor mij dat ik moest stoppen met de opleiding. Zo’n 3 maanden voordat ik mijn niveau 3 kon afronden. Mijn burn-out werd opgevolgd door een zware depressie en ik kwam volledig tot stilstand. Meer dan een jaar ben ik thuis komen te zitten.

 

Op mijn 20ste kwam ik er met een alternatieve therapeut er weer redelijk bovenop. (Hoewel dit de komende jaren nog erg op en neer zal gaan) Dit was het moment dat mijn zoektocht begon. Wat maakt een mens nu echt gelukkig? Ik luisterde veel youtube filpmjes met motivatie en inspiratie. O.A. van Tony Robbins, Les Brown en Tom Bilyeu. Het moeilijke was alleen om dit vast te houden. En eerlijk is eerlijk, veel begreep ik er eigenlijk niet van. Toch greep de persoonlijke ontwikkeling me en bleef ik mij steeds meer verdiepen in goed voor jezelf zorgen. 

In deze periode werkte ik in de horeca en kreeg ik op mijn 24ste een mogelijkheid om een half jaar in Duitsland te werken. Dit pakte ik gretig met beide handen aan! In Duitsland kwam ik helemaal tot mezelf en merkte ik dat ik het lesgeven van groepslessen in de fitness erg miste. Toen ik dus na een half jaar thuis kwam ben ik me weer gaan focussen op de sport. Ik volgde weer cursussen om mezelf bij te scholen en geen weer stages lopen. Zowel in de Fitness als in de groepsleszaal. Na een klein jaartje kon ik als zzp’er leven van mijn werk in de sport.

Het werken in de sport gaf mij ook een extra boost om me nog meer te verdiepen in hoe het lichaam werkt. Ik merkte dat ik door alles wat ik leerde over voeding, ademhalen, slapen en mindset dat ik uit mijn depressie begon te komen. En op mijn 30ste kwam ik uit mijn depressiviteit en had ik mij nog nooit zo gelukkig gevoeld!

 

Gedurende de afgelopen 10 jaar heb ik mij continu ontwikkeld en is mijn visie voor het bedrijf erg veranderd. In plaats van me alleen te focussen op de sport zijn daar nu 4 andere elementen bij gekomen namelijk; bewustwording, voeding, ontspanning & slapen. Ik kwam er namelijk achter dat het lichaam als een soort ecosysteem werkt. Alles is met elkaar verbonden en kan niet los van elkaar gezien worden.

 

Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik van mijn passie mijn werk heb gemaakt en dat ik hiermee mensen mag helpen. Iedereen verdiend het namelijk om gelukkig en gezond door het leven te gaan.

IMG_0545.jpg
bottom of page