top of page
IMG_0547.jpg

Mijn naam is Melanie Waardenburg en ik ben een gedreven

Personal Health & Awareness Trainer

Voordat ik deze passie had gevonden heb ook ik een behoorlijke weg afgelegd

Steeds meer passie

BB_Vlinder_RGB.png

Mijn doel in het leven werd mij duidelijk: ik wil werken met mensen en hun gezondheid door middel van trainen.

In mijn opleiding sport & bewegen wilde ik een passie achterna gaan, namelijk dansen. Graag wilde ik leren lesgeven in ‘Bewegen op muziek’ en mijn passie met zo veel mogelijk mensen delen. Tijdens deze opleiding is er ook een hele andere interesse ontstaan, namelijk Fitness. In Fitness leer je hoe het menselijke lichaam werkt en hoe je deze het beste kunt trainen. Ik genoot met volle teugen en absorbeerde alle nieuwe kennis.

Mentale tegenslagen

BB_Vlinder_RGB.png

In 2007 kwam ik in 3 maanden 25 kilo aan doordat ik in een burn-out terecht kwam. Hierop volgde een zware depressie.

Het was een periode van veel onbegrip en eenzaamheid. Mijn vrienden kwamen niet meer over de vloer en ook thuis wisten ze er niet goed mee om te gaan. Het enige wat ik deed was tv kijken, slapen en eten. Na een jaar in behandeling bij een psycholoog en psychiater, kwam ik tot de ontdekking dat dit niet goed werkte voor mij. Dus stopte ik mijn behandeling en zocht naar een andere oplossing. Gelukkig vond ik deze.  

Mindset coaching 

BB_Vlinder_RGB.png

Door mindset coaching werd mijn interesse in persoonlijke groei en ontwikkeling getriggerd en kreeg hierdoor weer mijn motivatie terug in een Happy Lifestyle. 

Waarom dit wel voor mij werkte was omdat hij mij leerde betere keuzen maken. Hij maakte mij bewust van de patronen die niet goed voor mij werkte en leerde me deze te vervangen door patronen die wel werken. Daarnaast werkte hij ook veel aan mijn zelfbeeld. Hierdoor leerde ik steeds beter te accepteren wie ik was. Ik kreeg weer vertrouwen in mezelf en in de weg die ik wilde bewandelen. In plaats van denken in problemen, denk ik voortaan in oplossingen. 

Zekerheid? Of mijn passie achterna?

BB_Vlinder_RGB.png

Op en bepaald moment stond ik voor een moeilijke keuze: mijn baan en zekerheid behouden of mijn passie volgen en een onzekere toekomst aangaan.

Naast mijn vaste baan werkte ik als freelancer in de fitness en groepslessen. Na een jaar was er een groot conflict. Het was niet meer samen te combineren. Na veel overwegingen en een lang gesprek met mezelf, heb ik mijn baan opgezegd en ik ben mijn passie achterna gegaan. Tenslotte had ik als freelancer genoeg uren verzameld om van rond te komen. En als mijn beschikbaarheid groter wordt, komen er nog meer vaste uren bij. Dit lukte en ik was optimaal aan het genieten van het ondernemen. Wat een vrijheid!  

Lichamelijke tegenslag

BB_Vlinder_RGB.png

Helaas duurde het genieten niet zo lang en kreeg ik een flinke lichamelijke tegenslag. Weer stond ik voor een moeilijke keuze: een operatie? Of mijn werk, mijn passie, niet meer kunnen uitvoeren?

Het werd een operatie. Dit hield in dat er de komende 3 tot 6 maanden er geen of nauwelijks inkomen was. En ik een intensief revalidatieproces voor de boeg had. Toch wilde ik niet opgeven. Ik had een doel voor ogen en dit doel was nog niet bereikt. Vastberaden ging ik door. Hoewel mensen om mij heen al hun bedenkingen begonnen te krijgen. 

De Passie groeit verder 

BB_Vlinder_RGB.png

Dit was het! Dit stukje miste ik nog in mijn trainingen. Personal Training en Mindset Coaching. Door deze twee te combineren wist ik nog betere resultaten behalen bij mijn klanten. 

Ik haalde goede fysieke resultaten bij de mensen die ik begeleidde, maar merkte dat er meer nodig was. Als ik nu eens de oorzaak ging aanpakken? Zouden de resultaten dan nog beter worden? Maar hoe pak ik dat aan? Daarom besloot ik om naast de personal training opleidingen die ik al had gevolgd ook een coaching opleiding te volgen. Door deze opleiding leerde ik hoe je de oorzaak van de problemen kan aanpakken. 

Practice what you preach

BB_Vlinder_RGB.png

Het werd tijd om actie te ondernemen. Ik schakelde weer een coach in. Een bedrijfscoach. Om niet alleen mezelf weer op de rit te krijgen, maar ook eindelijk een duidelijk doel te hebben met mijn bedrijf.

Door alle stress omtrent mijn financiën, merkte ik dat ik steeds verder van mezelf af begon te staan. 

Ik werd overladen met ander werk wat niet alleen veel tijd vergde, maar ook veel lichamelijke inspanning. Continu leefde ik in een staat van overtraind zijn. Hierdoor deed ik steeds minder met alles wat ik geleerd had van mijn coach. De goede patronen, maakte weer plaats voor mijn oude ‘slechte’ patronen. Mijn lichaamsgewicht nam ook steeds meer toe en ik kreeg ook hier geen controle meer op. Ik raakte zeer gefrustreerd. Helemaal weer vast in mijn oude mindset van burn-out en depressief. 

Door eerst weer aan de gang te gaan met bewustwording, begon mijn leven weer de  vorm aan te nemen waar ik zo naar verlangde. Gaande weg was ik even vergeten hoe belangrijk het voor mij was om zelf ook bezig te blijven met persoonlijke groei en ontwikkeling. We zijn immers nooit uitgeleerd. Ik begon mijn goede patronen weer op te pakken en leerde weer veel over mezelf. 

Hierdoor wist ik ook om mijn kennis en eigen ervaringen om te zetten een mooi en duidelijk product. 

Nu geniet ik van elke dag en dat gun ik iedereen. Door middel van mijn bedrijf Blue Bourree wil ik dit aan zoveel mogelijk mensen mee te kunnen geven. Want hoe mooi zou de wereld zijn als iedereen iedere dag kan genieten en hun persoonlijke doelen waar kunnen maken?!

bottom of page