top of page
Zoeken

Blue Monday! Wat een Bullsh*t!


Gisteren was het weer Blue Monday……

Een dag waarop mensen veel last hebben zouden hebben van zwaarmoedigheid & depressiviteit.


Terwijl er eigenlijk natuurlijk niet zo veel aan de hand is. Blue Monday is gewoon een normale dag, zoals elke dag. En ik zal je uitleggen waarom.


We worden al een week lang doodgegooid met de term Blue Monday.

Het is volgende week Blue Monday!

Wat doe jij aan je Blue Monday?

Hoe voorkom je een Blue Monday?

Enz.


We worden al voorbereid op een slechte dag. Deze term gaat in je onderbewustzijn zitten. Jou brein slaat deze dus op. En ja hoor op de bewuste dag gaat jouw brein leven naar jouw eigen waarheid. Een waarheid die je bewust of onbewust voelt.


Rarara wat gebeurt er dan? Jazeker, jij voelt je op de bewuste dag zwaarmoedig & depressief.Iedere dag Blue Monday!

Voor iemand die depressief is, is die hype rond Blue Monday een heel slechte zaak. Het is eigenlijk een bevestiging van je gevoel dat je anders bent, niet goed bent: blijkbaar mag je alleen op deze dag down zijn... Maar voor jou is het iedere dag Blue Monday. Wederom word je geconfronteerd met wat je voelt als jouw ‘zwakte’.

Je bent niet zwak! Je bent niet anders! Er zijn heel veel mensen die zich hetzelfde voelen als jij. Ook ik was een van de vele die een lange tijd een masker op had gezet. Naar buiten toe was ik een vrolijke meid, maar van binnen huilde ik. Stond ik in gevecht met mezelf.


Mijn levensles

Als ik één ding heb geleerd van mijn jaren in depressiviteit is dat we zelf onze kaders bepalen voor het leven. Hoe wij de jaren, maanden en dagen willen invullen is geheel aan ons. Het kan namelijk heel anders op Blue Monday, en op elke andere dag van het jaar.


Hoe dan? Hoor ik je nu denken.


Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Ga niet mee in het verhaaltje. Bepaal zelf hoe jij je wilt voelen over een dag. Kijk naar het leven zoals jij er naar wilt kijken. En laat anderen jou niet vertellen hoe het leven in elkaar zit.


Zo sta ik tegenwoordig in het leven. Deze manier heeft even de tijd nodig om eigen te worden, maar wanneer jij verantwoording durft te nemen voor je gedachten en emoties is dit een heel krachtige levenswijze. Dat is mijn ervaring en de ervaring van mijn klanten. En op deze manier ga je weer op weg naar een situatie waarin elke dag van het jaar Blue Monday is – namelijk een gewone dag, waarop er niks bijzonders aan de hand is en je je prima kunt voelen.


Je kunt een vlinder niet helpen met ontpoppen, maar ik zie je, ik voel je, ik hoor je.


P.S. Binnenkort geef ik mijn Webinar: Je depressie zelf de baas!

Klik hier voor meer informatie.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page