top of page
Zoeken

Waarom ik geloof in Lifestyle als antidepressiva!

Wanneer ik google op depressie, wordt er veelal genoemd dat het een ziekte is. Een mentale ziekte. En dat je hiervoor medicatie kunt krijgen om er vanaf te komen, als je er al vanaf kan komen. Wat ook nog heel erg veel benoemd wordt is de erfelijke factor. En ach ja, dan kun je er tenslotte zelf helemaal niets aan doen……..

Hier gaan mijn nekharen van overeind staan. Dit omdat ik depressie juist totaal niet zie als een ziekte. En door het te zien als een ziekte, kom je ook vaak terecht in het slachtofferschap. Het overkomt mij maar en ik kan er zelf helemaal niets aan doen.


Maar wat is een depressie in mijn ogen dan wel?


Ik geloof dat depressie voortkomt uit een hormonale disbalans. Een extreme hormonale disbalans. En de depressie is een schreeuw van het lichaam. Een schreeuw om hier eens naar te kijken. Als we het vanuit dit perspectief gaan bekijken, kunnen we er ineens wel heel veel aan doen. En zijn we geen slachtoffer.


Zo kan het zijn dat je schildklier niet optimaal meer functioneert of dat je darmen compleet van slag zijn. Dit kan ervoor zorgen dat je energiepeil laag is en je je door de dagen heen moet slepen.

Of dat je lichaam continu kampt met lichte ontstekingen en hierdoor jouw immuunsysteem continu aan staat. Dit vraagt ontzettend veel energie, waardoor jij je erg vermoeid kan voelen.

En als je een zeer lange tijd heel erg veel stress ervaart en continu aan het overleven bent, dan kan het voorkomen dat jouw stresshormoon niet meer op de juiste tijden werkt. Hierdoor wordt je slaapritme verstoord en heb je – alweer – heel weinig energie.


En wat gebeurt er met mensen die een laag energiepeil hebben?

- die worden snel geïrriteerd

- raken neerslachtig

- hebben geen zin meer in de dag en later zelfs niet meer in het leven

- kunnen ontzettend aankomen

- voelen zich erg onrustig

- kunnen zich slecht concentreren


Dit is een greep uit de klachten die kunnen ontstaan. Ze ontstaan echter vaak niet uit negatieve emotie. De negatieve emotie is er vaak het gevolg van. De kern van de depressie zit hem in de hormonale disbalans. En dat is iets wat je heel goed weer in balans kan brengen met Lifestyle. Wanneer je aanpassing maakt in sporten, slapen, ontspanning en voeding, kun jij je lichaam voor je laten werken i.p.v. tegen je.

En dit is waarom de medicatie van antidepressiva vaak een pleister is op een slagaderlijke bloeding. Helaas brengt het vaak de hormonen nog meer in een disbalans en schaadt het hiermee het lichaam alleen maar meer.


In mijn ogen is depressie dus geen mentale ziekte, maar een fysieke hormonale disbalans. Een hormonale disbalans die goed is te verhelpen, wanneer je de juiste tools in handen hebt. Zelf heb ik 12 jaar gezocht naar een andere optie dan medicatie. En ik heb hem gevonden. Hoewel bij mij ook depressiviteit en neerslachtigheid in de familie is, ben ik intens gelukkig en kan ik genieten van het leven.


Dat is iets wat ik iedereen gun!


Ben jij benieuwd wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Binnenkort geef ik weer mijn Webinar: Nooit meer depressief! Doorbreek je patronen. Ik zou het super tof vinden als ik je daar zie! Meld je aan via de link. https://www.bluebourree.com/webinar64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page