top of page
Zoeken

Gaat het masker na Halloween af?!


Afgelopen weekend was het Halloween. Mensen gaan verkleed als een zombie, heks, vampier of alles wat maar te maken heeft met monsters. Heerlijk om eens even dat monster in jezelf naar buiten te laten komen. Even niet het lieve meisje of de mooie jongen te hoeven zijn. Even niet braaf en netjes, maar juist stout en ondeugend.


Maar wat nu als je eigenlijk altijd al een masker draagt? Je altijd al iemand anders bent dan wie je daadwerkelijk bent?


Gaat het masker na Halloween dan wel af? Heb jij de moed het masker af te zetten? Durf jij je kostuum uit te trekken en net zo zelfverzekerd als de Keizer zonder kleren rond te lopen?


Wanneer je kampt met depressie lukt het vaak niet meer het masker af te zetten. Dan is de depressie die je met je meedraagt het masker. Jouw masker. Je bent er wel, maar je bent er niet. Fysiek ben je aanwezig, maar geestelijk niet.

Door dit masker ben ik zelf hele tijdstukken van mijn leven kwijt. Ik heb ze niet bewust meegemaakt en daardoor niet opgeslagen.


Wat laat de spiegel zien?!

Wat zie je wanneer je in de spiegel kijkt? Kijkt er dan in jouw ogen een monster terug? Herken jij jezelf nog in diegene die terug kijkt?


Wanneer ik in de spiegel keek, dan zag ik dat iemand terug keek. Maar dat was ik niet. Lege ogen keken me aan. En zo voelde het ook, als een enorme leegte. Wanneer ik er nu aan terug denk, schrik ik ervan hoe die leegte toen in mijn leven aanwezig was. Gelukkig is dat nu volledig veranderd. Als ik nu in de spiegel kijk zie ik mezelf met een sprankeling in mijn ogen.


Het masker over het masker.

Voor de buitenwereld zijn we snel geneigd om nog een masker over het masker heen te trekken. Dit is wat de mensen om je heen het liefste zien. Als je je maar mooi aankleed, je haren fatsoeneert en wat make-up op doet. Als het maar lijkt alsof het goed gaat met je. Zoals de kinderen tijdens Halloween een snoepje krijgen voor hun kostuum, krijg jij dat complimentje voor hoe goed je eruit ziet.

Zien ze de lege ogen? Meestal niet. ‘Hopelijk niet!’ zul je je denken. Laat ik maar gewoon gezellig doen. Laat ik mijn feestmuts maar opzetten en de kant laten zien die ze graag willen zien.


Wat gaat er gebeuren wanneer je jezelf eens echt in de spiegel aankijkt en het masker afzet?


Je kunt een vlinder niet helpen met ontpoppen, maar ik zie je, ik voel je, ik hoor je.

Binnenkort start ik weer een nieuw 90 dagen traject. Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen. Klik dan hier voor meer informatie.

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page